Risotto alla Milanese

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak een bouquet garni van een stukje paprika, wortel, prei, knoflook, selderij, peterselie, een mespuntje nootmuskaat, kruidnagel, oregano en rozemarijn.
  2. Maak de van bouillonblokken of gebruik een pot runderfond.
  3. Doe de in een pan, voeg het bouquet garni toe, breng aan de kook en laat 1 uur met de deksel op de pan sudderen.
  4. Zeef de bouillon.
  5. Als alternatief kan de bouillon met bouquet garni vervangen worden door 1 liter water met daarin opgelost een zakje kruidenmix voor risotto van Verstegen.
  6. Verhit 25 gram met de in een pan en fruit hierin de klein gesnipperde glazig.
  7. Voeg de rijst toe en roer door totdat de goed door de rijst is opgenomen.
  8. Blussen met de .
  9. Vervolgens beetje bij beetje de bouillon toevoegen onder voortdurend roeren.
  10. Breng aan de kook, zet het vuur heel laag en laat met deksel op de pan ca. 18 minuten zachtjes garen.
  11. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  12. Voeg na 15 minuten de toe.
  13. Wanneer de rijst klaar is het vuur doven en de met de rest van de door de rijst roeren.
  14. Nog enkele minuutjes laten rusten met de deksel op de pan alvorens op te dienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • runderbouillon, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
133 kcal
6%532 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Risotto alla Milanese