Risotto met kip en champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De pellen en fijnsnijden.
  2. De smelten en de hierin glazig zacht fruiten.
  3. Het kippenvlees in blokjes snijden en meebakken.
  4. De schoonmaken, in plakjes snijden en in de pan doen.
  5. Al roerend al het vrijgekomen vocht laten verdampen.
  6. De rijst in de pan doen en blijven roeren tot om alle korrels een laagje vettigheid zit.
  7. De bouillon toevoegen en aan de kook laten komen.
  8. Het deksel op de pan en op een zacht vuur in 20 minuten gaar laten worden.
  9. De risotto met een vork losmaken en er en een klontje door scheppen.
  10. Maak er een frisse salade met vers fruit bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter, kippenbouillon, parmezaanse kaas, klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, parmezaanse kaas, klontje boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter, parmezaanse kaas, klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Risotto met kip en champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Zalig recept zelfs mijn zoon van 5 vindt dit mega lekker. Vooral de kip krijgt een andere betere smaak. Ik heb er wel een klein beetje witte droge wijn bij het stoven van ui en champignon bij gedaan.
Jens 28 augustus 2013
Juist geen deksel op de pan, de bouillon er in 1 x bij doen en de bouillon laten inkoken. Beetje bij beetje bouillon toevoegen en er bij blijven! Als de bouillon opgenomen is, dan het volgende kopje b... Lees reactie
22 november 2012
Ik maak deze risotto echt regelmatig. Heerlijk hoor! En lekker makkelijk.
Anne 6 juli 2012
Heel lekkere risotto! Als je het klaar maakt zoals het moet natuurlijk.
Melissa 15 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
526 kcal
26%2104 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Risotto met kip en champignons