Risotto met kipreepjes en walnoten
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur laag.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan, fruit de en de knoflook in de olie, zonder te kleuren.
Doe de rijst erbij en bak dit 3 minuten mee totdat de korrels beginnen te glanzen.
Voeg de toe en roer tot deze is opgenomen. - Schenk er vervolgens steeds een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen.
- Wanneer de rijst alle bouillon heeft geabsorbeerd is de risotto klaar (na.
- ca. 20 minuten).
Bak de kipreepjes met 1 eetlepel en voeg dan de erwten, , bleekselderij en toe. - Laat dit met het deksel op de pan in ca. 2- 4 minuten gaar worden.
- Schep het mengsel door de risotto.
Neem de pan van het vuur en voeg de en de helft van de kaas toe.
Laat dit 3 minuten, met het deksel op de pan, staan.
Schep de en de door de risotto en bestrooi de risotto met de overige kaas. - Besprenkel het geheel tot slot met de walnootolie.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
- kippenbouillon, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 735 kcal | 36% | 2940 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 70 g. | 26% | 280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |