Risotto met nijlbaars en spinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwarm olijfolie of boter in een pan.
Bak het uitje ongeveer 5 minuten.
Laat hem niet bruin worden.
Voeg de rijst toe en bak deze op hoog vuur circa 2-3 minuten mee totdat de rijstkorrels glazig worden.
Pas op dat de rijst niet bruin wordt of aan de bodem van de pan vast gaat plakken.
Schenk de en de erbij en wacht tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Voeg een grote lepel hete bouillon toe en laat op een zacht vuur het geheel verder koken.
Voeg de vis toe zodat hij mee kan garen met de risotto.
Voeg steeds een beetje bouillon al roerend toe totdat de risotto op de gewenste garing is
(Dit kan je het beste gewoon proeven).
Zorg dat je niet teveel roert want dan kan je de rijstkorrels kapot roeren.
Voeg als de risotto zo goed als klaar de toe en laat deze slinken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Nijlbaars met rivierkreeftjes in mosterd-dilleroomsaus445m
-
Recept
Risotto met zeevruchten en paprika440m
-
Recept
Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas445m
-
Recept
Verse tonijnsteak met groente risotto430m
-
Recept
Zeewolf met sojascheuten en spinazie430m
-
Recept
Risotto met mosselen425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon, spinazie, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
- visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 335 kcal | 16% | 1340 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 60 g. | 23% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |