Risotto met paddestoelen en bacon
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Hapjespan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Bak in een hapjespan in 2 eetlepels de gehakte en voeg de helft van de toe.
- Voeg vervolgens de rijst toe en laat de korrels in 3 minuten glazig worden.
- Blijf roeren.
- Voeg nu de toe en laat die verdampen.
- Voeg de beetje bij beetje toe in ca. 15 minuten.
- Laat de rijst steeds het vocht opnemen en voeg dan weer een soeplepel toe.
- Temper het vuur zodat alles blijft sudderen.
- Blijf de toevoegen tot de rijstkorrels zacht zijn maar wel een beetje beet hebben.
- Laat de olie heet worden in de koekenpan en bak ca. 2 minuten de resterende en de paddestoelen (de pan moet goed heet zijn anders verliezen de paddestoelen teveel vocht).
- Zet het vuur uit en voeg de tijm, de en de selderij toe.
- Maak af met een snufje .
- Doe het paddestoelenmengsel bij de sudderende risotto en voeg de toe.
- Haal na ca. 15 minuten de pan van het vuur en voeg de en de kaas toe.
- Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Dien het gerecht direct op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
- bouillon, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bouillon en bacon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 820 kcal | 41% | 3280 kcal |
Vetten | 39 g. | 56% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 80 g. | 30% | 320 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |