Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan op laag vuur en fruit hierin de ui en de lichtgeel.
Roer de rijst erdoor en schep om tot alle korrels glazig zijn.
Blus af met de , schenk wat bouillon in de pan, blijf roeren tot alles is opgenomen en voeg dan een nieuwe scheut toe.
Ga zo door tot alle bouillon op is.
Maar voeg 5 minuten voor die tijd de toe.
Snijd de overlangs in dunne plakken en bestrooi met de , en de .
Verhit 2 eetlepels en bak hierin de kip rondom bruin en gaar.
Laat de risotto 1 minuut staan, rasp er royaal de kaas over en roer deze door de rijst.
Verdeel de rijst over verwarmde diepe borden, leg de kip erop en garneer met rucola(1 stuk) en flinters kaas en bedruppel met extra vierge olijfolie(1 stuk)(3 eetlepels).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, kippenbouillon, spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
Koemelk
kippenbouillon, kruiden, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.