Risotto met tomaat en basilicum
- Herkomst Italie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Verhit de olie en een 1/2 eetlepel en fruit hierin de en de knoflook.
- Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
- Giet de erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle geabsorbeerd is.
- Voeg de helft van het toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.
- Herhaal met de rest van het en voeg daarna, onder voortdurend roeren, een scheut bouillon toe.
- Voeg steeds een scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog wel wat bite in de kern heeft.
- Dit duurt ca. 20 minuten,misschien heb je niet alle bouillon nodig.
- Schep er op het laatst voorzichtig de tomatenblokjes, en kaas doorheen.
- Roer de rest van de door de risotto.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillon
- boter, groentebouillon, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- boter en oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 571 kcal | 28% | 2284 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 79 g. | 30% | 316 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |