Risotto met zomergroenten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van svanderfange
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de groentebouillon en houdt deze zachtjes tegen de kook aan.
- In een wok de , wortel en 5 minuten in olie fruiten.
- Rijst toevoegen en een minuutje meebakken tot alle korrels glanzen.
- Blus de rijst af met de , roeren en vocht op matig vuur laten verdampen.
- Hete bouillon per soeplepel toevoegen.
- Herhaal dit tot de risotto geen vocht meer opneemt.
- De laatste 10 minuten (dus halverwege het bouillon toevoegen) de , en tomaat door de rijst scheppen en zachtjes mee laten koken.
- Neem de pan van het vuur en schep 1 el olie, gerapste kaas en de door de rijst.
- Serveer.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 556 kcal | 27% | 2224 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 101 g. | 39% | 404 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |