Risotto-tomaten
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd de bovenkanten van de en lepel de zaden eruit.
- Snijd een flinterdun stukje van de onderkant zodat de goed rechtop kunnen staan.
- Zet de op de kop op keukenpapier zodat het vocht eruit kan lekken.
Breng in een pan 6 deciliter water aan de kook en los hierin de op. - Houd de bouillon heet op laag vuur.
Verhit de in een andere pan en fruit hierin de 3 minuten. - Voeg de rijst toe en bak ca. 3 minuten mee, tot hij goed heet is.
- Blus af met de witte en laat de al roerend verdampen
Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon geheel is opgenomen door de rijst. - Voeg dan een nieuwe scheut bouillon toe.
- Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar. (dit duurt ca. 20 minuten).
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Roer er de kaas en de peper naar smaak doorheen.
Schep de rijst met een lepel in de uitgeholde . - Zet ze op een bakblik en warm ze nog 10 minuten in de oven door (als de koud zijn dan 20 minuten).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
- kippenbouillon, boter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 286 kcal | 14% | 1144 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |