Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de bodem van de vorm met , bestrooi hem met 40 gram van de suiker en verdeel daarover de rode .
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Meng de in blokjes gesneden met de resterende in de kom van de mixer tot een licht en luchtig mengsel.
  4. Schep het botermengsel in een grote kom en meng er beetje bij beetje het losgeklopte ei door.
  5. Schep eerst de , daarna de en ten slotte de erdoor.
  6. Schep het beslag op de rode en verdeel het gelijkmatig met een spatel (of eerst met vochtige handen en daarna met een spatel).
  7. Schuif de taart 40 minuten in de hete oven.
  8. De taart moet iets vochtig blijven.
  9. Stort de nog warme taart op een platte schaal.
25
25
25

Variaties op Rode bessentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode bessentaart
VariatieAantalGang
Rode bessentaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rode bessentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In plaats van gist is bakpoeder aan te raden. Verder heerlijk!
Chris 30 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
220 kcal
11%1320 kcal
Vetten
15 g.
22%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode bessentaart