Rode bieten salade
- Herkomst Nederland
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van joma66
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd de kontjes van de en kook de in water tot ze gaar zijn, normaal 40 minuten maar mijn ervaring is langer hangt van de grootte af.
Schil de en en kook ze gaar. - kook de gelijk mee. 8 min.
De en de laten afkoelen.
Schil de bietjes, snijd ze in blokjes doe ze in een schaal.
De in blokjes snijden en bij de bietjes doen.
Schil en snijd de uien in fijne stukjes, en in de schaal doen.
Schil en snijd de in blokjes en bij de rest doen.
Schil en snijd de knoflook fijn.
De pellen en in de schaal doen.
1 verwijder de zaadlijsters, en snijdt in kleine stukjes. - Doe het in de schaal.
Als alles gaar,gesneden en kleingesneden is dan alles door elkaar husselen. - doe er een beetje door.
Dan een beetje dressing erdoor mengen en dan is alles klaar.
Als je de salade niet direct nodig hebt doe de dressing er dan nog niet door maar of vlak voor het opdienen of ieder doet het zelf aan tafel.
Ook lekker om te maken
Variaties op Rode bieten salade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zomerse rode bieten salade | 1 | Zomer |
Rode bieten salade | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 185 kcal | 9% | 740 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |