Rode bietjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. De eventueel gaar koken, wanneer je voor rauwe bieten gekozen hebt.
    Dan in blokjes of reepjes snijden.
    De samen met een beetje , 1 eetlepel , een klontje en een scheut opzetten.
    Doe er dan de gesnipperde bij samen met de in blokjes gesneden .
    En laat dit alles ongeveer 20 minuten stoven in een klein beetje .
25
25
25

Variaties op Rode bietjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode bietjes
VariatieAantalGang
Rode bietjesstamppot1Stamppotten
Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten1Stamppotten
Lauwwarme aardappelsalade met rode bietjes en roquefortkaas1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Rode bietjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.8 / 10 in 10 recensies
RESET

Zeer lelijk, maar ut is wel lekkar. -IkBenNietDeErikVanErikDoeRustig
Erik 21 december 2016
Ik doe er altijd nog spekjes naast bakken en deze op het te serveren gerecht bijvoegen
Jacob Sonnema 3 december 2014
Met wat kaneel en suiker...heerlijke variatie. Nog van mijn moeder
Ineke 28 mei 2014
Ik gebruik uitjes, kruidnagel en beetje suiker verder niks. Heerlijk zo maakte mijn moeder het vroeger ook.
Ad de Groot 29 maart 2014
Uitje en knoflook bakken en dan de bietjes meebakken. Peper en zout toevoegen. Lekker met ei en mayonaise.
Annemarie 8 januari 2014
Als je de bietjes eerst gaar kookt en daarna nog 20 minuten stooft, wordt het dan geen pap?
Roel 3 november 2013
Ik heb de azijn weggelaten en vervangen door peper. Lekker bij vlees.
Maria de Smet 14 september 2013
Laat de azijn weg en doe er gemalen peper in.
Jaco 11 juli 2013
Lekker recept gaan we deze herfst/winter vaker eten.
Angela 28 september 2012
Beetje knoflook en peper er bij smaakt bij mij nog beter & eerst vocht afscheppen voor het inkoken en daar na net voor dat het aanbrand weer bijscheppen.
Chef 2 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode bietjes