Rode kool met appel
- Herkomst Nederland
- Categorie Herfst
- Bereiden
- Kookboek van Jammetje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladen van de rode en snijd de in 4 stukken.
- Maak met de kaasschaaf de kort en doe dit in de pan.
- Doe de kruiden in het kruidenzakje.
- Zo hoef je ze daarna niet te zoeken.
- Kook de in ongeveer 10 minuten gaar en doe de laatste 2 minuten de stukjes appel erbij.
- Giet het af maar zorg ervoor dat er nog een beetje in de pan overblijft en verwijder het kruidenzakje.
- Als de en de worden toegevoegd, mag de pan niet op het vuur staan.
- Roer de en de goed door elkaar en proef of het op smaak is.
- Zet de pan weer terug op het vuur en voeg de toe en tot slot een beetje vloeibare .
- Roer dit nog een keer goed door elkaar en dan is het klaar.
Smaakt heerlijk bij aardappelen met een stoofpotje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel crumble440m
-
Recept
Rode zuurkool45m
Variaties op Rode kool met appel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode kool met appel | 3 | Groentegerechten |
Rode kool met appeltjes | 2 | Bijgerechten |
Rode kool met appel, honing en spekjes | 2 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 99 kcal | 4% | 396 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |