Rode kool uit de oven
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Bereidingswijze:
Doe de boter in de voorverwarmde (!) braadpan en leg er de rode kool en ui bovenop. - Wacht tot de bijna gesmolten is en roer alles goed door elkaar.
Laat een paar minuten stoven tot alles wat zachter is geworden.
Breng op smaak met versgemalen en en voeg de toe.
Doe er de rode , en fijne kristalsuiker bij, schep om en doe het deksel op de pan. - Het is belangrijk dat het deksel goed sluit, alle stoom moet in de pan blijven.
Zet de pan in het midden van van de oven gedurende 45-60 minuten.
Doe er halverwege de stooftijd de appelblokjes bij en haal er de uit.
Haal de pan uit de oven, roer er de jelly door en breng zo nodig nog wat verder op smaak met wat versgemalen en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Geroerbakte rode kool420m
-
Recept
Rode kool met appel, honing en spekjes450m
-
Recept
Toemis Ikan Merah (gepocheerde rode ponen in rode saus)445m
-
Recept
Portugese aardappelen uit de oven41u
-
Recept
Prei in rode wijn marinade430m
-
Recept
Weinkraut – witte kool in witte wijn gestoofd425m
Variaties op Rode kool uit de oven
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode kool uit de oven met appel en walnoten | 1 | Ovenschotels |
Rode kool uit de oven met walnoten en appel | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 201 kcal | 10% | 1206 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 16 g. | 18% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |