Rode kool
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was de rode en snijd hem fijn.
- Was hem daarna nog een keer en doe hem in een ketel.
- Voeg 300 mililiter water toe, de , 2 schijfjes , 1 paplepel , de en .
- Breng aan de kook en laat in gesloten pan op een laag vuurtje garen in ca. 30 min.
- Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
- Giet het kookvocht af in een kommetje en bewaar voor later.
- Verwijder de , en .
- Voeg de toe en laat op een laag vuurtje smelten onder voortdurend roeren.
- Voeg de toe.
- Maak in een kommetje een papje van 50 mililiter koud water en ½ eetlepel .
- Wanneer dit geheel klontvrij is doorgeroerd geleidelijk 150 mililiter van het opgevangen kookvocht toevoegen en blijven roeren.
- Voeg dit mengsel al roerend toe aan de rode en breng nog even aan de kook om het geheel licht af te binden.
- Maak tot slot op smaak met , en zonodig nog wat of .
Ook lekker om te maken
Variaties op Rode kool
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode koolsalade | 7 | Salades |
Rode kool | 5 | Groentegerechten |
Rode kool met appel | 4 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 57 kcal | 2% | 342 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 42 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |