Rode koolstamppot met appel en walnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de en snijd hem in parten, Snijd de harde stronk eruit, schaaf de in smalle reepjes (keukenmachine).
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Schil de en snijd ze in stukjes.
  4. Verhit een scheut in een pan en fruit de ui glazig.
  5. Voeg de rode toe en roerbak even mee.
  6. Schep de erdoor, voeg de en 3 deciliter heet water toe en stoof het mengsel op laag vuur in ca. 20 minuten gaar.
  7. Rooster ondertussen de in een droge koekenpan voorzichtig lichtbruin.
  8. Schil de , verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in plakken.
  9. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak hierin de plakken aan weerkanten lichtbruin.
  10. Giet het rodekoolmengsel af en bewaar het kookvocht.
  11. Stamp het geheel met 2 eetlepels , en naar smaak en een scheut kookvocht tot een smeuig mengsel.
  12. Verdeel de appel erover en bestrooi met de rest van de kaneel en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rode koolstamppot met appel en walnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo, bedankt voor het recept. Ik heb het gemaakt. De gebakken appels en walnoten waren er erg lekker bij. Maar ik vond de rode koolstamppot zelf een beetje smakeloos. Volgende keer kook ik de aardap... Lees reactie
Dani Duitsland 3 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
418 kcal
20%1672 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode koolstamppot met appel en walnoten