Rode paprikasoep met knoflookbieslook
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Paprikasoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
- Fruit er de en de knoflook in.
- Laat de paprika uitlekken en bak hem kort mee.
- Voeg 750 milliliter water en de bouillonbokjes toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd het brood in kleine blokjes.
- Verhit 2-3 eetlepels olie in een pan en rooster de blokjes brood goudbruin.
- Was de bieslook dep hem droog en snijd hem op een paar stelen na in snippers.
- Verbrokkel de grof.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met en en paprika, dien de soep op in soepkommen en bestrooi hem met de croutons, de en de bieslook.
- Leg de overige stelen er ter garnering bovenop.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse rode paprikasoep440m
-
Recept
Paprikasoep420m
-
Recept
Paprikasoep met coquilles41u20m
-
Recept
Wortel-paprikasoep440m
-
Recept
Paprikasoep420m
-
Recept
Koude komkommer-paprikasoep430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 263 kcal | 13% | 1052 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |