Rode wijn peren
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de peren maar laat het steeltje eraan zitten.
- Verwarm de rode met suiker, en in een pannetje.
- Laat de peren zachtjes tegen de kook aan hierin 15 minuten pocheren.
- Schep de peren uit de pan en verwijder het en .
- Kook het rode wijnvocht in tot een stroop en roer de bosvruchtenjam erdoor.
- Leg op 4 kleine bordjes elk een peer en schenk de wijnstroop erover.
- Schep er een bolletje ijs naast met daar in een ijswafel gestoken en bestrooi het met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gemarineerde peren in sinaasappelsap, rode wijn, kruidnagel en kaneel met ijs445m
-
Recept
Peren in rode wijnsaus455m
-
Recept
In rode wijn gepocheerde vijgen met vanillemascarpone425m
-
Recept
Compote van tutti frutti in rode wijn420m
-
Recept
Peren-cranberry compote430m
-
Recept
Vijgen in rode wijn met room uit de tijd van de bijbel41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en vanille-ijs
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en vanille-ijs
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vanille-ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 118 kcal | 5% | 472 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |