Rode wijnsaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Sauzen en marinades
- Wijnsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van bibiq
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Kook de rode in ± 10 minuten totdat het volume is verminderd.
- Roer in een kommetje een scheutje rode door de .
- Voeg de vleesfond en het toe aan de kokende rode .
- Laat samen nog zeker 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de toe en laat nog 5 minuten koken.
- Voeg als laatste een vleugje toe.
- Laat de saus eerst helemaal afkoelen.
- Als hij dan nog te waterig is, voeg dan toe tot de gewenste dikte.
- De saus is het lekkerst als hij een dag van te voren is gemaakt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rode wijnsaus met rode ui en rietsuiker420m
-
Recept
Rode wijnsaus41u35m
-
Recept
Rode wijnsaus430m
-
Recept
Gekruide wijnsaus430m
-
Recept
Witte wijnsaus430m
-
Recept
Sabayon (warme wijnsaus)415m
Variaties op Rode wijnsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode wijnsaus | 3 | Sauzen en marinades |
Runderrollade met rode wijnsaus | 1 | Vlees |
Griekse kip in rode wijnsaus | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 239 kcal | 11% | 956 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |