Roerbak broccoli met gember en knoflook
- Herkomst Nederland
- Categorie Groentegerechten
- Bereiden
- Kookboek van daffiek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de roosjes van de stronk en snijd de steel in plakjes.
- Meng de , en in een kommetje.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge wok of koekenpan.
- Zet de sesamzaadjes tot gebruik aan de kant.
Verwarm een eetlepel olie en roerbak de een minuut op halfhoog vuur. - Schuif de een beetje aan de kant en fruit de en 1 minuut.
- Meng de met de en .
Giet het bouillonmengsel bij de en breng aan de kook. - Dek de pan af en zet het vuur lager.
- Laat de 2-3 minuten stoven tot de beetgaar is.
Als er nog veel vocht aanwezig is, schep de uit de pan en kook het vocht in tot een paar eetlepels. - Doe de terug in de pan en meng met het vocht.
- Schep in een schaal en bestrooi met sesamzaadjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamzaad en sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 47 kcal | 2% | 188 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |