Rog met kappertjes en peterselie-aardappelen
- Herkomst Belgie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van eds
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de en snij ze in de vorm van een tonnetje (pommes chateaux).
Kook de net niet gaar.
Strooi wat op een groot bord.
Haal de roggenvleugels uit de koelkast en kruid ze met peper.
Wentel de vis door de en klop er de overtollige af.
Verhit een klont in een braadpan en bak de rog goudbruin, 3 min aan elke zijde op een matig vuur.
Vermijd dat de verbrandt door af en toe een klontje toe te voegen.
Schep tijdens het bakken regelmatig wat braadvet over de roggenvleugels zodat de vis voldoende sappig blijft.
Versnipper de krulpeterselie.
Smelt een klontje in een kookpot en laat de er zachtjes in bakken.
Haal de gebakken vis uit de pan en houd warm onder alufolie.
Smelt terug een klont in de pan en voeg er de met de aan toe.
Blus de pan met het sap van een .
Meng de verse peterselie onder de .
Serveer de roggenvleugel met enkele aardappeltjes en schep er een lepel saus overheen.
Aardappelpuree met bieslook en peterselie is ook lekker.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Makreel met kappertjes, olijven en doperwten440m
-
Recept
Forel met citroen en kappertjes420m
-
Recept
Dicht geschroeide tonijn met kappertjes en salie450m
-
Recept
Roggevleugel met kappertjes420m
-
Recept
Gevulde tongfilets met kappertjes41u
-
Recept
Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 296 kcal | 14% | 592 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 54 g. | 20% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |