Rolletjes van maiskipfilet in noilly prat saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de Belgische en bewaar per persoon 1 blaadje.
  2. Haal van de rest de steeltjes af en blancheer de .
  3. Dep ze droog en cutter ze samen met de in een blender tot een mooie puree.
  4. Breng op smaak met en witte en houd het warm.
  5. Voeg net voor gebruik de ingekookte toe.
  6. Schrap de wortelen schoon en snijd van het vruchtvlees (middenstuk in de lengte) repen ter dikte van 3 á 5 mm.
  7. blancheer deze in licht gezouten water beetgaar.
  8. Snijd de rest van de wortel in stukken, kook deze in licht gezouten water gaar.
  9. Dep ze droog en pureer ze met 1 deciliter tot een smeuïge en dunne puree in de blender.
  10. Breng op smaak met en witte en houd ze warm.
  11. Leg de houten prikkers in koud water.
  12. Sla de kippenfilet tussen folie zéér plat.
  13. Bestrijk een kant met de mosterd en leg daarop een spinazieblad.
  14. Leg daarop een plakje wortel en rol het geheel stevig op.
  15. Prik ze vast met de houten prikker en kruid ze met en witte .
  16. Bak de rolletjes in de hete snel rondom bruin.
  17. Giet het vet uit de pan en voeg de nolly prat toe.
  18. Laat dit inkoken tot een stroperige massa en voeg dan toe en kook het iets in.
  19. Laat dan de kippenrolletjes hierin 10 min.
  20. stoven.
  21. Haal het vlees uit de pan en zet het warm weg.
  22. Laat nu de saus op hoog vuur tot een mooie sausdikte inkoken.
  23. Voeg dan de créme fraïche toe en breng de saus op smaak met en witte .
  24. Presentatie:
  25. Snijd het vlees in mooie tranches.
  26. Bedek een halve spiegel van een warm bord met de nolly pratsaus en de andere helft met de spinaziesaus.
  27. Spuit in de spinaziesaus met een cornetje een dun streepje wortelmousse en trek er met een mes een mooi figuur in.
  28. Leg in het midden van de twee sausen de getrancheerde kippenborstfilet.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, room, boter, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room, room, boter, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%233 kcal
Vetten
38 g.
54%38 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rolletjes van maiskipfilet in noilly prat saus