Romige appelcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een bakblik (ca 32 x 39 cm min 3,5 cm diep) in.
- Was de en dep ze droog.
- Meng de met de en laat even intrekken.
Meng 400 gram , 75 gram , 1 zakje , een snufje en 75 gram in stukjes door elkaar. - Verwarm de lauwwarm, verbrokkel de en los hem op in de .
- Meng de gistmelk en 1 ei door het bloemmengsel en kneed het met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
- Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg op een beetje met de hand door, bestrooi het deeg met een beetje en rol het uit in het bakblik. - Druk het deeg daarbij in de hoeken goed aan en druk de randen een beetje omhoog.
- Laat afgedekt ca. 15 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Roer de crème fraiche, 3 , 50 gram en 1 zakje kort door elkaar. - Schil de , snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de in parten.
- Verdeel de dakpansgewijs over het deeg en druk ze licht aan.
- Bestrooi met 3 eetlepels en verdeel de erover.
- Giet het roommengsel erover.
- Bak het gebak 25-30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelcake met calvados41u15m
-
Recept
Romige Kruimelappeltaart42u15m
-
Recept
Appelcake met rum445m
-
Recept
Appelcake455m
-
Recept
Fijne appelcake41u10m
-
Recept
Appelcake440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 135 kcal | 6% | 3240 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 5 g. | 6% | 120 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |