Romige appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

De vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
    Kneed , , , en het tot een soepel (met de hand goed kneden in 10 minuten).
  2. Kan ook in de broodbakmachine.
  3. Zelf de kneedtijd in de gaten houden.
  4. Houd iets achter, verkruimel dit en gebruik dit voor het afdakje van de taart.
  5. Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in.
  6. Ook de zijkanten met bakpapier bekleden.
    Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten.
  7. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm en bestrooi deze met iets en .
  8. De hele vorm moet goed gevuld zijn.
  9. Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de , en 150 milliliter van de slagroom.
  10. Let op dat alle klontjes weg zijn.
  11. Het moet een romig geheel zijn.
  12. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom.
  13. Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook.
  14. Schep dan de pudding over de appels in de vorm.
  15. Verkruimel de rest van het over het gebak.
    Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
    De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven.
  16. Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven.
25
25
25

Variaties op Romige appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Romige appeltaart
VariatieAantalGang
Romige appeltaart2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Romige appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoeveel room?
boogschutter100 5 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
338 kcal
16%2704 kcal
Vetten
16 g.
23%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
32 g.
35%256 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige appeltaart