Romige appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van ella
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng (in de keukenmachine) de , het , 125 gram , de en het tot een soepel deeg.
- Vet een springvorm (doorsnede ca. 26-28 cm) in en druk het in de vorm uit met een hoge opstaande rand.
- Schil de en snijd elke appel in 8 partjes.
- Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm.
- Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de , de en 2 deciliter room tot een glad mengsel.
- Breng in een pan de rest van de room aan de kook.
- Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel even doorkoken tot een dikke vla.
- Schenk de vla over de .
- Bak de appeltaart onder in de oven in ca. 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 1 uur in de koelkast koud worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m
-
Recept
Romige appeltaart41u10m
-
Recept
Appeltaart41u10m
-
Recept
Appeltaart met vanilleroom445m
-
Recept
Appeltaart met gele room41u30m
-
Recept
Appeltaart41u
Variaties op Romige appeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Romige Appeltaart | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3049 kcal | 152% | 3049 kcal |
Vetten | 132 g. | 188% | 132 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 312 g. | 120% | 312 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 257 g. | 286% | 257 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |