Romige appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng (in de keukenmachine) de , het , 125 gram , de en het tot een soepel deeg.
  3. Vet een springvorm (doorsnede ca. 26-28 cm) in en druk het in de vorm uit met een hoge opstaande rand.
  4. Schil de en snijd elke appel in 8 partjes.
  5. Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm.
  6. Roer in een kom de puddingpoeder met de rest van de , de en 2 deciliter room tot een glad mengsel.
  7. Breng in een pan de rest van de room aan de kook.
  8. Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel even doorkoken tot een dikke vla.
  9. Schenk de vla over de .
  10. Bak de appeltaart onder in de oven in ca. 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 1 uur in de koelkast koud worden.
25
25
25

Variaties op Romige appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Romige appeltaart
VariatieAantalGang
Romige Appeltaart2Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3049 kcal
152%3049 kcal
Vetten
132 g.
188%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
312 g.
120%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
257 g.
286%257 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige appeltaart