Romige currysaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Currysaus2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan en fruit de zachtjes 8-10 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut, voeg de toe en bak al roerend 1 minuut.
- Roer de en de erdoor.
- Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de bouillon erdoor.
- Zet de pan terug op het vuur en breng alroerend aan de kook tot de saus indikt.
- Laat al roerend 2-3 minuten pruttelen.
- Roer de erdoor en breng al roerend tegen de kook aan.
- Voeg zout en peper toe.
- Serveer warm.
- Lekker bij gegrild varkensvlees of kip.
Ook lekker om te maken
Variaties op Romige currysaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kipfilet met prei in romige currysaus | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- roomboter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Romige currysaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 79 kcal | 3% | 316 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |