Romige currysaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en fruit de zachtjes 8-10 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut, voeg de toe en bak al roerend 1 minuut.
  3. Roer de en de erdoor.
  4. Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de bouillon erdoor.
  5. Zet de pan terug op het vuur en breng alroerend aan de kook tot de saus indikt.
  6. Laat al roerend 2-3 minuten pruttelen.
  7. Roer de erdoor en breng al roerend tegen de kook aan.
  8. Voeg zout en peper toe.
  9. Serveer warm.
  10. Lekker bij gegrild varkensvlees of kip.
25
25
25

Variaties op Romige currysaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Romige currysaus
VariatieAantalGang
Kipfilet met prei in romige currysaus1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Romige currysaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor 1 liter curry, (Hela)fles 500 gr Ketchup (Heinz) 1/2 L water 12 eetlepels suiker 4 eetlepels Ketjap Manis (Conimex) 2 dessertlepels kerrie 2 theelepels paprikapoeder 2 theelepels zw... Lees reactie
case-florida 15 november 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%316 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige currysaus