Romige groene aspergesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de en hak ze fijn.
  2. Maak de schoon en snijd van de helft de kopjes eraf en leg ze apart.
  3. Snijd de rest van de in stukjes.
  4. Verhit de in een soeppan en fruit de op laag vuur tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de aspergestukjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  6. Voeg de toe en bak het al roerend nog 2 minuten.
  7. Voeg de bouillon toe met het en .
  8. Breng de soep al roerend aan de kook en laat het half afgedekt op laag vuur 20 minuten zachtjes sudderen tot de zacht zijn.
  9. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem tot een gladde massa.
  10. Schenk de soep door een zeef in een nieuwe pan.
  11. Schenk al roerend de door de soep.
  12. Smelt de rest van de en bak de apart gelegde aspergekopjes 5 minuten op laag vuur.
  13. Voeg de room toe en warm het even door.
  14. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer het gerecht met aspergekopjes en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter, melk, kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Romige groene aspergesoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Geweldige lekkere soep. Proefte de soep trouwens ook voor ik de room en melk erin deed, en toen was hij zelfs nog lekkerder. Wel was het volume weinig.
Femi 22 maart 2014
Heel lekkere soep met verse groene asperges, makkelijk en echt smakelijk, bedankt voor het recept. Fregaria
Fregaria 28 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige groene aspergesoep