Romige kaassaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Kaassaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pannetje, roer de erdoor en verhit al roerende 1 minuut.
- Haal de pan van het vuur en roer geleidelijk de erdoor.
- Zet terug op het vuur en breng al roerend langzaam aan de kook tot de saus dik en glad is.
- Roer de kazen en de mosterd erdoor en kook op laag vuur al roerende ca. 5 minuten, of tot de kazen gesmolten zijn en de saus glad en glanzend is.
- Voeg zout en peper toe en naar smaak .
- Serveer warm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kaassaus (voor groenten)410m
-
Recept
Kaassaus410m
-
Recept
Romige paddenstoelensaus420m
-
Recept
Kaassaus410m
-
Recept
Romige witte wijnsaus425m
-
Recept
Romige knoflook-bieslookdipsaus410m
Variaties op Romige kaassaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kipfilet in romige kaassaus | 1 | Gevogelte |
Spaghetti met courgettes en romige kaassaus | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, kaas, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, kaas, parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, kaas, parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas en parmezaanse kaas
Reacties op dit recept (1)
Romige kaassaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 115 kcal | 5% | 460 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 4% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 3% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |