Romige kerriesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een steelpannetje.
Voeg de siroop of sap en de gemberjam toe en blijf het geheel goed
roeren met een garde tot de jam helemaal vloeibaar is. - Voeg dan de kerriepoeder toe en roer goed door met de garde.
Voeg de instant kokosmelkpoeder toe en blijf constant roeren.
Giet voorzichtig de slagroom erbij en zorg dat je nu heel goed blijft
roeren. (let op: - niet meer koken!)
Voeg naar smaak de kipkruiden toe tot je zelf vind dat hij lekker is.
Als laatste voeg je de toe en blijf je roeren tot de saus de
gewenste dikte heeft.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kerriesaus415m
-
Recept
Kerriesaus (warm)450m
-
Recept
Kerriesaus - light415m
-
Recept
Kerriesaus (koud)410m
-
Recept
Romige sinaasappelsaus410m
-
Recept
Snelle kerriesaus410m
Variaties op Romige kerriesaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zeevruchten in romige kerriesaus | 1 | Vis en schaaldieren |
Pangafilet met romige kerriesaus | 1 | Vis en schaaldieren |
Varkenshaasje met romige kerriesaus | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 190 kcal | 9% | 760 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |