Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook.
  2. Kook in 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Neem de kipfilet uit de bouillon en snijd in plakjes.
    Bewaar de bouillon.
    Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing verpakking en giet af.
    Smelt in een pan de boter, voeg de toe en bak 1 minuut mee.
    Schenk de en 400 ml van de achtergehouden bouillon scheutje voor scheutje en al kloppend met een garde bij.
  4. Klop tot een gladde saus.
    Maak de saus af met de en zout en peper naar smaak, voeg de kip toe en verwarm nog 1 minuut zonder het gerecht te laten koken.
    Strooi er de groene en de lente-ui overheen.
    Hak de pistache noten grof en meng ze dor de rijst.
    Schep de rijst op de borden en verdeel het kipmengsel eroverheen.
25
25
25

Variaties op Romige kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Romige kip
VariatieAantalGang
Romige kipgratin afgedekt met stokbrood1Gevogelte
Romige kippensoep met balletjes1Soepen
Romige kip met pesto en cashewnoten1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • kippenbouillon, roomboter, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
410 kcal
20%1640 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
71 g.
27%284 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige kip