Romige kipgratin met een deksel van stokbrood en kruidenboter

Ingrediënten

+ -
print

Voor de witte saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  3. Bereidingswijze:
  4. Snijd de kipflet in stukjes.
  5. Verhit 20 gram in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de spekjes en de 3 minuten.
  6. Shcep de kip en de spekjes met een schuimspaan in een ovenschaal.
  7. Roerbak in het achtergebleven vet de 2 minuten.
  8. Schep de door het kip-preimengsel in de ovenschaal.
  9. Voeg naar smaak en toe.
  10. Maak de saus:
  11. Smelt de in een kleine sauspan en roer er de door tot het een glad geheel is, zonder te kleuren.
  12. Roer er geleidelijk de warme bouillon bij, telkens een scheutje als het vorige scheutje is opgenomen.
  13. Breng op smaak met en en laat het nog 5 minuten sudderen.
  14. Roer de er door en schenk de saus over het kipmengsel.
  15. Besmeer de sneetjes aan 1 kant met de rest van de en dek hiermee de ovenschotel af.
  16. Strooi de over het brood.
  17. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht 20 minuten goudbruin en door en door heet worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • stokbrood en vleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood en vleesbouillon
  • stokbrood, kaas, boter, vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenboter en vleesbouillon
  • kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood en vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
562 kcal
28%1124 kcal
Vetten
26 g.
38%52 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%2 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige kipgratin met een deksel van stokbrood en kruidenboter