Romige Kruimelappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Room:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spuitzak
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Bereiding van de room:
  2. Breng de met het langzaam aan de kook.
  3. Meng de samen met de door elkaar en voeg de toe.
  4. Voeg nu de zodanig toe aan het eimengsel dat er een papje ontstaat.
  5. Giet nu de het eimengsel bij de overige .
  6. Breng het, onder voortdurend roeren, het opnieuw aan de kook en laat het nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Laat het afkoelen en zet de een tijdje in de koelkast om op te stijven.
  8. Bereiding van het deeg:
  9. Snijd de in dobbelsteentjes en klop deze met de en in de mixer met deeghaken tot een luchtig beslag.
  10. Voeg nu de , /zelfrijzend bakmeel toe.
  11. Meng dit tot een samenhangend .
  12. Kneed nog even na met een koele hand.Vorm er een bal van en zet het even in de koelkast.
  13. Verwarm de oven voor op 220 C.
  14. Vet een springvorm in met wat en bestuif deze met wat .
  15. Verdeel 3/4 van het over de taartbodem en maak een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter.
  16. Zet de bodem 5 minuten in de oven.
  17. Wel de 5 minuten in de en schil ondertussen de .
  18. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
  19. Doe de in een kom en voeg de , , , en de toe.
  20. Meng dit goed door elkaar en laat dit even staan.
  21. Haal de taartbodem uit de oven en laat even afkoelen.
  22. Schep de door de vulling en vul de taartbodem ermee.
  23. Verdeel de vulling gelijkmatig.
  24. Verwarm de oven opnieuw op 200 C.
  25. Rasp het laatste restje gelijkmatig over de taartbodem tot de vulling helemaal bedekt is.
  26. Zet de taart 60-70 minuten in de oven.
  27. Bedek na 45 minuten de bovenkant af zodat de kruimels niet verbranden.
  28. Laat de taart na de baktijd nog 10 minuten in de oven staan en bestrooi hem daarna met wat poedersuiker.
  29. Klop de stijf met de en doe deze in een spuitzak of schep met een eetlepel een toefje op de taart.
  30. Ook lekker:
  31. Verdeel de op de bodem van taart en schep daarna pas de vulling erover.
  32. Rol het restje uit tot een lange en breede lap en maak er reepjes van.
  33. Verdeel deze over de taart en besmeer ze met wat opgeklopt ei.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, room, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
473 kcal
23%4257 kcal
Vetten
21 g.
30%189 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
72 g.
27%648 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige Kruimelappeltaart