Meng de samen met de door elkaar en voeg de bloem(25 gram)(200 gram) toe.
Voeg nu de melk(400 milliliter) zodanig toe aan het eimengsel dat er een papje ontstaat.
Giet nu de het eimengsel bij de overige melk(400 milliliter).
Breng het, onder voortdurend roeren, het opnieuw aan de kook en laat het nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Laat het afkoelen en zet de room(1 stuk) een tijdje in de koelkast om op te stijven.
Bereiding van het deeg:
Snijd de boter(200 gram) in dobbelsteentjes en klop deze met de suiker(3 eetlepels)(50 gram) en vanillesuiker(1 zakje)(2 zakjes) in de mixer met deeghaken tot een luchtig beslag.
Voeg nu de eieren(2), bloem(25 gram)(200 gram)/zelfrijzend bakmeel toe.
Meng dit tot een samenhangend deeg(1 stuk).
Kneed nog even na met een koele hand.Vorm er een bal van en zet het even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Vet een springvorm in met wat boter(200 gram) en bestuif deze met wat bloem(25 gram)(200 gram).
Verdeel 3/4 van het deeg(1 stuk) over de taartbodem en maak een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter.
Wel de rozijnen(150 gram)5 minuten in de rum(3 eetlepels) en schil ondertussen de appels(4).
Verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
Doe de appels(4) in een kom en voeg de rozijnen(150 gram), rum(3 eetlepels), vanillesuiker(1 zakje)(2 zakjes), suiker(3 eetlepels)(50 gram) en de kaneel(2 eetlepels) toe.
Meng dit goed door elkaar en laat dit even staan.
Haal de taartbodem uit de oven en laat even afkoelen.
Schep de room(1 stuk) door de vulling en vul de taartbodem ermee.
Verdeel de vulling gelijkmatig.
Verwarm de oven opnieuw op 200 C.
Rasp het laatste restje deeg(1 stuk) gelijkmatig over de taartbodem tot de vulling helemaal bedekt is.
Zet de taart 60-70 minuten in de oven.
Bedek na 45 minuten de bovenkant af zodat de kruimels niet verbranden.
Laat de taart na de baktijd nog 10 minuten in de oven staan en bestrooi hem daarna met wat poedersuiker.
Klop de slagroom(1 stuk) stijf met de suiker(3 eetlepels)(50 gram) en doe deze in een spuitzak of schep met een eetlepel een toefje slagroom(1 stuk) op de taart.
Ook lekker:
Verdeel de room(1 stuk) op de bodem van taart en schep daarna pas de vulling erover.
Rol het restje deeg(1 stuk) uit tot een lange en breede lap en maak er reepjes van.
Verdeel deze over de taart en besmeer ze met wat opgeklopt ei.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
vanillesuiker, vanillesuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, melk, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, room, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.