Romige mosselsoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van Hieke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pel en snipper de .
Was de , verwijder de kapotte exemplaren en controleer de open .
Doe de met de , de , het en de in een pan en schep goed om.
Breng aan de kook en kook de met de deksel op de pan ca. 5 minten totdat ze allemaal open zijn.
Neem ze uit de pan en zeef het kookvocht.
Houd 12 hele apart en neem de rest uit de schelp.
Maak de schoon en snijd in ringen.
Verhit de en bak de al omscheppend 5 minuten.
Strooi de erover en fruit alles 1 minuut op laag vuur.
Schenk beetje bij beetje het kookvocht erbij en breng alroerend aan de kook.
Voeg de culinair en de toe en breng aan de kook.
Laat alles op een lag vuur koken tot een licht gebonden soep.
Breng op smaak met , en .
Verwarm de even mee en verdeel de soep over de borden.
Garneer met de in schelp en de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Mosselsoep met bokbier430m
-
Recept
Romige kreeftensoep41u
-
Recept
Romige kaassoep420m
-
Recept
Romige rucolasoep415m
-
Recept
Romige preisoep445m
-
Recept
Romige witte aspergesoep450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 166 kcal | 8% | 664 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 11% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |