Romige paprikasoep met reuze soepballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Paprikasoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een kom.
- Maak het gehakt aan met het , de verkruimelde , en naar smaak en de munt en .
- Maak met vochtig gemaakte handen van het gehaktballen zo groot als een pingpongbal.
- Verhit de en in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig.
- Voeg de stukken toe en bak ze gedurende enkele minuten.
- Schep de stukken en uisnippers tijdens het bakken om.
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Kook de op een matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de gehaktballen toe.
- Laat de ballen in ongeveer 8 minuten gaar worden.
- Schep soep en ballen in kommen of diepe borden.
- Strooi er over.
- Schep in elke kom of bord een lepel crème fraîche.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in beschuit
- beschuit past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit en kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- beschuit, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 335 kcal | 16% | 1340 kcal |
Vetten | 28 g. | 41% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |