Verkruimel de hazelnootkoekjes in de keukenmachine.
Smelt de in een pannetje.
Voeg de koekkruimels toe.
Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee
Druk dit met een vork of gewoon met je handen goed aan.
Week de 7 gelatineblaadjes enkele minuten in ruim koud water.
Breng 1 deciliter aan de kook en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine(3 blaadjes)(7 blaadjes) in op.
Laat het mengsel een beetje afkoelen.
Snijd 2 halve perziken(2 blik) uit blik in kleine stukjes.
Roer de stukjes met 50 gram witte basterdsuiker(50 gram) door de biogardeyoghurt.
Klop de slagroom(2.5 deciliter) stijf.
Spatel het geleimengsel en de yoghurt(500 gram) door de slagroom(2.5 deciliter).
Verdeel dit over de taartbodem.
Zet de taart een paar uur in de koelkast.
Week 3 blaadjes gelatine(3 blaadjes)(7 blaadjes) een paar minuten in koud water.
Halveer 2 passievruchten en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit.
Breng 2 deciliter passievruchtensap(2 deciliter)(1 deciliter) aan de kook en roer er van het vuur de uitgeknepen gelatine(3 blaadjes)(7 blaadjes) door.
Roer de passievruchtzaadjes er ter decoratie door.
Laat de massa afkoelen totdat ze lobbig wordt en schenk het dan over de taart.
Met een glaceermes gladstrijken.
De taart nog een uur laten opstijven en dan in mooie strakke punten snijden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.