Romige passievruchtentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de hazelnootkoekjes in de keukenmachine.
  2. Smelt de in een pannetje.
  3. Voeg de koekkruimels toe.
  4. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee Druk dit met een vork of gewoon met je handen goed aan.
  5. Week de 7 gelatineblaadjes enkele minuten in ruim koud water.
  6. Breng 1 deciliter aan de kook en los er van het vuur af de uitgeknepen in op.
  7. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
  8. Snijd 2 halve uit blik in kleine stukjes.
  9. Roer de stukjes met 50 gram witte door de biogardeyoghurt.
  10. Klop de stijf.
  11. Spatel het geleimengsel en de door de .
  12. Verdeel dit over de taartbodem.
  13. Zet de taart een paar uur in de koelkast.
  14. Week 3 blaadjes een paar minuten in koud water.
  15. Halveer 2 passievruchten en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit.
  16. Breng 2 deciliter aan de kook en roer er van het vuur de uitgeknepen door.
  17. Roer de passievruchtzaadjes er ter decoratie door.
  18. Laat de massa afkoelen totdat ze lobbig wordt en schenk het dan over de taart.
  19. Met een glaceermes gladstrijken.
  20. De taart nog een uur laten opstijven en dan in mooie strakke punten snijden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, yoghurt, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine en gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
51 kcal
2%612 kcal
Vetten
5 g.
8%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige passievruchtentaart