Romige pompoensoep met knoflook, komijn en aardappelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Pompoensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
Bereidingswijze
- Snijd de in grote stukken, schil hem, verwijder de zaadjes en snijd hem verder in stukjes.
- Pel en snipper de .
- Pel de knoflook en pers ze uit.
- Schil de en snijd ze in stukjes.
- Verhit de in een soeppan en bak de ui met knoflook 5 minuten tot ze zacht worden.
- Voeg de met toe en bak alles 2 minuten mee.
- Voeg de pompoenstukjes met aardappelstukjes met bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur 15 minuten pruttelen tot de en aardappels gaar zijn.
- Maak van de met 2 eetlepels water een papje en voeg het met de creme fraiche toe aan de soep.
- Bfreng de soep aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Breng het op smaak met .
- Verdeel de soep over 4 diepe borden en bestrooi het met de geraspte kaas.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
- groentenbouillon en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentenbouillon
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 1016 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |