Romige pruimenplaatcake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed een bakblik (ca. 35 x 40 cm ) met bakpapier.
- Roer 5 eetlepels en het puddingpoeder door elkaar.
- Breng de rest van de aan de kook en roer het aangemaakte puddingpoeder erdoor en laat 1 minuut koken.
- Giet in een kom en dek direct af met verhoudfolie (zodat er geen vel opkomt).
- Laat de pudding afkoelen.
- Roer de , 250 gram , de en een snufje tot een crème.
- Klop de er een voor een doorheen.
- Meng het door de bloem en roer het portie gewijs door het beslag.
- Verdeel het beslag over het bakblik.
- Roer de pudding glad met een garde, verdeel de pudding en de pruimencompote met een eetlepel in klodders over het beslag.
- Strooi de amandelen eroverheen.
- Bak de taart ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat afkoelen.
- Garneer de taart met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Romige kersenkruimeltaart41u50m
-
Recept
Romige Kruimelappeltaart42u15m
-
Recept
Pompoendessert met romige wisky-topping450m
-
Recept
Romige appeltaart41u10m
-
Recept
Romige appeltaart42u25m
-
Recept
Romige appelcake41u25m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
- suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 174 kcal | 8% | 4176 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 408 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 240 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |