Romige risotto met kip en spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Fruit de , en heel eventjes in de .
  2. Voeg daarna de toe en fruit deze mee tot hij glazig begint te worden.
  3. Daarna ong. 300 mililiter van de bouillon, en de 75 mililiter toevoegen en de rijst op een middelmatig vuur hierin gaar koken.
  4. Vergeet niet regelmatig te roeren en regelmatig een scheutje bouillon toe te voegen!
  5. Ondertussen de kip in blokjes snijden, met en bestrooien en in een pan bakken.
  6. Eruit scheppen en in het overgebleven vocht en vet de smoren tot hij net geslonken is maar wel mooi groen blijft.
  7. Als de gaar is, de blokjes kip toevoegen, de er doorheen mengen en tenslotte de gesmoorde .
  8. Eventueel nog toe voegen naar smaak!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Romige risotto met kip en spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Net dit gerecht gemaakt; was heerlijk! Wel iets anders dan beschreven, met 400 gram spinazie en groentebouillon.
Paul 26 juni 2013
Heel lekker, mooi met de paprika erin.
Roos 14 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
631 kcal
31%1262 kcal
Vetten
8 g.
12%16 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%2 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige risotto met kip en spinazie