Roodbaarsfilet met bladspinazie
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de en kook ze 20 minuten in de schil in ruim water.
- Laat ze schrikken en trek voorzichtig de schil eraf.
- Laat de afkoelen en snijd ze in schijfjes.
- Was de spinazie grondig.
- Pel en snipper de , fruit de uisnippers in de hete , voeg de spinazie met aanhangend water en het verkruimelde bouillonblokje toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Breng op smaak met zout, peper en .
- Dep de vis droog, besprenkel hem met en wrijf in met wat zout.
- Vet een grote ovenschaal in.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal, verdeel de spinazie erover en leg de visfilets erop.
- Was de peterselie en de .
- Schud ze beide droog en hak ze fijn.
- Rooster het brood, verwijder de korst en verkruimel het brood.
- Rasp de kaas, smelt 2 theelepels en meng de gesmolten met de kaas, de peterselie en de .
- Verdeel het mengsel over de vis.
- Strooi de kruimels brood erdoor.
- Bak de visschotel ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Garneer met de schijfjes .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in boterham
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje, parmezaanse kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 448 kcal | 22% | 896 kcal |
Vetten | 54 g. | 78% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 13% | 66 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |