Rookworst oost en west

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 190 graden C.
  2. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien en steek met behulp van een glas uit elke lap 4 rondjes van 5 a 5,5 cm uit.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de deegrondjes erop en schuif die in de oven voor circa 8 a 10 minuten.
  4. Haal de rondjes eruit en bestrijk ze met losgeklopt met mespuntje zout.
  5. Verhit de in een pan en fruit hierin de en knoflook en , tot ze een beetje zacht zijn.
  6. Doe dan de stukjes tomaat erbij en roer de , ketjap en kruiden door.
  7. Laat alles nog even zachtjes fruiten.
  8. Dan de rookworstplakken erbij en goed mengen.
  9. Proeven en zo nodig nog wat kruiden gebruiken.
  10. Als het nodig is de saus binden met wat maizena, het geheel mag niet te vochtig zijn.
  11. Is het te droog, dan een scheutje kokend water erbij.
  12. Doe alles over in een ronde, niet al te wijde ovenschaal en leg dan de deegrondjes bovenop het gerecht, langs de rand van de ovenschaal.
  13. Leg ze gewoon naast elkaar in de rondte of laat ze elkaar een heel klein beetje overlappen.
  14. Zet de schaal in de oven ongeveer 10 minuten of tot de deegrondjes mooi bruin zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%496 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rookworst oost en west