Roomhoorntjes met zomerfruit
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Haal de bladerdeeglapjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden C.
- Gebruik de roomhoornvormpjes of vorm van een stuk aluminiumfolie van 15 x 15 cm een puntzakje.
- Stop er proppen aluminiumfolie in om het steviger te maken.
- Rol daarna de deeglapjes iets uit en rol ze om deze vorm.
- Klop dan de los en bestrijk het deeg ermee.
- Plak de naden goed vast, bestrooi de hoorntjes met de suiker en druk dit wat aan op het deeg.
- Bak vervolgens de hoorntjes in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten gaar.
- Klop de zeer stijf eventueel met wat vanillesuiker.
- Vul tenslotte de hoorntjes met de room en de vruchten.
- Tips:
- gebruik geen kiwi's voor de vulling.
- Deze maken de melkprodukten bitter en ontnemen de bindkracht.
- Je kunt ipv.
- hoorntjes ook tompouzen maken.
- Bak dan de deeglapjes bestrooid met de suiker 10 minuten op bakpapier, halveer ze horizontaal en vul ze met de room en het fruit.
Ook lekker om te maken
Variaties op Roomhoorntjes met zomerfruit
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Roomhoorntjes met zomerfruit | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 285 kcal | 14% | 285 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 22 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |