Roomkaassoep met croutons
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Kaassoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van aggie63
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
Bereidingswijze
- U kunt ook nemen waar de knoflook en de kruiden al doorzitten.
- Hak de helft van de knoflookteentjes fijn en vermeng de kruidenroomkaas met de knoflook.
- Breng de bouillon samen met de langzaam aan de kook.
- Snijd intussen de korstjes van het brood en wrijf het sneetje in met de knoflook.
- Snijd het sneetje vervolgens in kleine blokjes en bak deze in de hete boter goudbruin.
- Breng de kaassoep op smaak met en en klop de soep met de staafmixer op.
- Schep de soep in warme borden en bestrooi de soep met de croutons en een plukje .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- groentebouillon en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en wit brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomkaas, groentebouillon, wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 179 kcal | 8% | 716 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |