Roompudding met aardbeien

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Week de in ruim koud water.
  2. Doe de vla in een kom en roer de erdoor.
  3. Was de , verwijder de kroontjes en laat ze uitlekken.
  4. Houd een paar achter voor garnering.
  5. Doe de jam en in een kom en roer het door elkaar.
  6. Klop 1/4 liter met stijf.
  7. Breek de lange in stukjes op een bord en bedruppel ze met de likeur.
  8. Los de uitgeknepen op in een scheutje kokend water ene roer de helft door de vla en de helft door het jammengsel.
  9. Roer het goed, zodat er geen klontjes ontstaan.
  10. Schep de door de jam.
  11. Verdeel de helft van de vla over 6 glazen coupes.
  12. Verdeel er de lange over en schep het afgekoelde jammengsel erop.
  13. Dek het af met de resterende vla.
  14. Zet het afgedekt in de ijskast.
  15. Klop de voor garnering met de stijf.
  16. Garneer de puddinkjes met en aardbei.
25
25
25

Variaties op Roompudding met aardbeien

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roompudding met aardbeien
VariatieAantalGang
Roompudding met aardbeiensaus1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in advocaat
  • slagroom en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
169 kcal
8%1014 kcal
Vetten
15 g.
21%90 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roompudding met aardbeien