Roompudding met rabarbercompote
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Week de in koud water.
- Snijd het in de lengte in en schraap het merg er met de punt van een mes uit.
Breng de , de , 3 eetlepels , het vanillemerg en het aan de kook. - Laat 10-15 minuten koken op middelhoog vuur.
Laat de een beetje afkoelen. - Neem het uit pan.
Knijp de uit en los hem al roerend op in de hete .
Laat afkoelen, vul 4-6 glazen met de room en zet bij voorkeur een nacht in de koelkast (minimaal 6 uur).
Maak de schoon en snijd hem in stukken
Breng 125 milliliter en 75 gram aan de kook en kook de zachtjes ca. 5 minuten. - Roer de met 3 eetlepels glad en bind hiermee de compote.
- Laat afkoelen.
Verdeel de rabarbercompote over de roompudding en serveer de rest van de compote erbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Panna cotta met rabarbercompote430m
-
Recept
Rabarbercompote met kirschsabayon en aardbeienjus41u30m
-
Recept
Roompudding met frambozensaus44u40m
-
Recept
Griesmeelpudding met rabarbercompote435m
-
Recept
Roompudding met aardbeiensaus44u40m
-
Recept
Rabarbercompote op mascarpone-schuimroom430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 88 kcal | 4% | 528 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |