Roomsoep met gerookte zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een (soep)pan, fruit de salot erin voeg de erin en bak 1 minuut mee.
Schenk beetje bij beetje en al kloppend met een garde de en de bouillon erbij. - Blijf kloppen tot er een gladde gebonden soep ontstaat
Verwarm de soep op een laag vuur ca 5 minuten.
Laat de soep afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek
(dit kan allemaal min 4 uur van te voren)
Verwarm de soep onder af en toe roeren langzaam op laag vuur.
Schenk de room erbij en verwarm nog 2 minuten. - Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd zalmfilets in stukjes, schep de roomsoep in 4 kommen en verdeel de stukjes zalmfilet erover. - Garneer met een pluk alfalfa en serveer met .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- wijn, visbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, visbouillon, stokbrood
- roomboter, visbouillon, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon en stokbrood
- visbouillon en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Roomsoep met gerookte zalm heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 287 kcal | 14% | 1148 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |