Roomsoep van sperziebonen
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Roomsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- 1 reviews
Keukenspullen
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Zet de een dag van tevoren in 1 liter water te weken.
- Smelt de boter in een steelpannetje en met de tot een roux.
- Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan.
- Kruid met en .
- Laat de uitlekken en voeg ze samen met de bij de bouillon.
- Meng enkele eetlepels hete bouillon door de roux en giet al roerend de aangelengde roux bij de soep.
- Laat de soep 30 minuten pruttelen.
- De moeten gaar zijn.
- Schep een soeplepel van de uit de soep en houd ze apart.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg de apart gehouden er opnieuw bij.
- Roer de door de soep, bestrooi met fijngehakte en serveer onmiddellijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Asperge roomsoep420m
-
Recept
Bloemkool roomsoep445m
-
Recept
Asperge roomsoep445m
-
Recept
Roomsoep met gerookte zalm430m
-
Recept
Spinazie-roomsoep425m
-
Recept
Champignons-roomsoep430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Roomsoep van sperziebonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 552 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |