Rosbief in de oven
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Rosbief recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 3 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadslee
- Braadpan
- Oven
Bereidingswijze
- Haal de 1 uur voor de bereiding uit de koeling en laat hem op temperatuur komen.
- Verhit de in een braadpan en laat op matig vuur sudderen totdat het schuim verdwenen is.
- Wrijf de rondom in met .
- Verhit de en braad de daarin mooi bruin aan.
- Eerst 2 minuten per zijde en dan nog eens 3 minuten per zijde.
- Let op dat de niet verbrandt, anders het vuur iets temperen.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Neem een braadslee en breng daar de in over.
- Giet de braadjus er overheen en plaats het geheel in de oven.
- Na 10 minuten de oventemperatuur terug draaien naar 170° C.
- Bedruip de regelmatig met het braadvocht.
- Controleer met een oventhermometer de kerntemperatuur van het vlees.
- De is gaar en nog steeds mooi roze vanbinnen bij een kerntemperatuur van 45 à 50° C.
- Reken daarbij op een braadtijd in de oven van ca. 30 tot 40 minuten, maar laat de kerntemperatuur maatgevend zijn.
- Haal de uit de oven.
- Bestrooi hem met en wikkel hem in aluminiumfolie.
- Laat hem zo nog 15 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
- Snijd met een vlijmscherp mes mooie dunne plakken van de en serveer op voorverwarmde borden.
- Gebruik het braadvocht om je saus naar keuze meer vleessmaak te geven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Rosbief in de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 335 kcal | 16% | 2680 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |