Rosbief in de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal de 1 uur voor de bereiding uit de koeling en laat hem op temperatuur komen.
  2. Verhit de in een braadpan en laat op matig vuur sudderen totdat het schuim verdwenen is.
  3. Wrijf de rondom in met .
  4. Verhit de en braad de daarin mooi bruin aan.
  5. Eerst 2 minuten per zijde en dan nog eens 3 minuten per zijde.
  6. Let op dat de niet verbrandt, anders het vuur iets temperen.
  7. Verwarm de oven voor op 200° C.
  8. Neem een braadslee en breng daar de in over.
  9. Giet de braadjus er overheen en plaats het geheel in de oven.
  10. Na 10 minuten de oventemperatuur terug draaien naar 170° C.
  11. Bedruip de regelmatig met het braadvocht.
  12. Controleer met een oventhermometer de kerntemperatuur van het vlees.
  13. De is gaar en nog steeds mooi roze vanbinnen bij een kerntemperatuur van 45 à 50° C.
  14. Reken daarbij op een braadtijd in de oven van ca. 30 tot 40 minuten, maar laat de kerntemperatuur maatgevend zijn.
  15. Haal de uit de oven.
  16. Bestrooi hem met en wikkel hem in aluminiumfolie.
  17. Laat hem zo nog 15 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
  18. Snijd met een vlijmscherp mes mooie dunne plakken van de en serveer op voorverwarmde borden.
  19. Gebruik het braadvocht om je saus naar keuze meer vleessmaak te geven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Rosbief in de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Geweldig, voor mij men eerste keer dit klaarmaken en gelukt :D Bedankt :)
Kevin 20 oktober 2013
Kan ik de rosbief ook vooraf maken en dan voor het serveren opwarmen in de oven maar zodat de rosbief wel mooi rose blijft?
Willy 24 december 2012
Prima recept smaakt prima dank daarvoor groetjes!
Luca 5 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%2680 kcal
Vetten
24 g.
35%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rosbief in de oven