Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon verwijder de velletjes en maak de teentjes los.
Schil de aardappels en snij deze in kleine stukjes.
Maak de schoon en pers deze uit bewaar het sap.
Maak de schoon en snij deze in stukjes besprenkel het geheel met citroensap.
Maal de korrels fijn.
Kneus de .
Verwarm de .
Laat de zachtjes smelten.
Steek de mooi verdeeld in de .
Meng de rode wijn(700 milliliter) met de zwarte peper(1 eetlepel), jeneverbessen(1 eetlepel) en de ui(1 stuk) en laat hierin de rosbief(1000 gram)(1 stuk) een dag marineren op een koele plaats maar niet in de koelkast keer regelmatig het vlees om.
Doe de marinade met de runderbouillon(500 milliliter) in een pan en laat tot een vierde inkoken en zeef het geheel.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Dep de rosbief(1000 gram)(1 stuk) droog (voorzichtig met de kruidnagels(15)).
Verhit de boter(50 gram) en olijfolie(2)(1 Scheutje) in een pan en braad de rosbief(1000 gram)(1 stuk) aan alle kanten snel bruin.
leg het vlees in een braadslee en bak het in ongeveer 35 minuten rosé.
roer het braadvocht door de ingekookte marinade.
Neem het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie laat het op een warme plaats ongeveer 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
doe de knoflook(2) in een ovenschaaltje of klein braadpannetje en giet er de olijfolie(2)(1 Scheutje) overheen met wat zout en plaats een half uur in de oven.
kook ondertussen de aardappelen(1 kilo) gaar en giet ze af en stamp ze met een pureestamper.
Voeg zoveel warme melk(150 milliliter) toe totdat een smeuïge puree ontstaat en roer er de gesmolten boter(50 gram) en een scheutje olijfolie(2)(1 Scheutje) en het ei(1 stuk) er doorheen en breng op smaak met zout en peper(1 eetlepel).
Haal de knoflook(2) uit de oven en meng door de aardappelpuree.
Verwarm het geheel op een laag vuurtje.
Verwarm de oven tot 200 graden en kook de cranberry(80 gram)’s met de suiker(35 gram) totdat ze zacht zijn.
Snijd de appels(2) doormidden, haal voorzichtig het klokhuis eruit en besprenkel met citroensap.
Vul de appels(2) met de cranberry(80 gram)’s en plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Snijd het vlees in plakken en serveer deze met de jus, de knoflookpuree en het appeltje(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
runderbouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
runderbouillon, boter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
Lactose
boter, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.