Rosbief met olijven en rozemarijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
- Rosbief recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snipper de , snijd het vlees in reepjes van 1 cm en halveer de .
- Verhit de in een wok, laat hem uitbruisen en voeg dan de olie toe.
- Leg, als de olie heet genoeg is, de erin zodat de olie word geparfumeerd en roerbak de vleesreepjes in ca. 2 minuten rondom goed bruin.
- Schep de reepjes op het rooster of schuif ze aan de kant.
- Bak de sjalotsnippers en de uitgeknepen knoflook snel bruin en voeg de stukjes olijf, , créme fraiche, citroensap en citroenrasp toe.
- Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met .
- Schep het vlees terug in de wok en laat het snel heet worden.
- Serveer het gerecht op bordjes in een kommetje van .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rosbief met kruidnagels met gevuld appeltjes en knoflookpuree41u20m
-
Recept
Lamskoteletjes met groene pesto van olijven, knoflook, kappertjes en rozemarijn425m
-
Recept
Lamsvlees met rozemarijn en ansjovis430m
-
Recept
Provencaalse rosbief43u40m
-
Recept
Paddestoelenragout met rosbief445m
-
Recept
Rosbief met pesto en tomatencoulis435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 192 kcal | 9% | 768 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |