Roti met lamsvlees, aardappels en kouseband

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Vlees in stukjes snijden (niet te groot en niet te klein).
  3. Uitje grof snipperen en de knoflook hakken.
  4. Aardappels schillen en de in korte strookjes snijden.
  5. Madame Jeannette in stukjes hakken(verwijder wel de pitjes want deze zijn echt heel heet).
  6. Bereidingswijze:
  7. Ongeveer 2,5 tot 3 liter bouillon koken.
  8. Olie in de braadpan en wachten tot deze goed heet is.
  9. Uitjes, madame Jeannette, knoflook en vlees aanbraden in de olie( wel blijven roeren de eerste paar seconden anders bakt het vlees aan).
  10. Als alles is aangebraden, gooi je de bouillon erbij tot het vlees net onder staat.
  11. Dan ongeveer 1,5 eetlepel erdoorheen.
  12. Laat dit alles lekker een uurtje sudderen( even proeven of alles gaar is, je kan dan ook nog eventueel naar smaak wat erbij doen).
  13. Maar let wel op je vocht.
  14. Dit verdampt snel.
  15. Je kan gewoon nog wat hete bouillon erbij doen.
  16. Als het nog niet zout genoeg is, kan je er een bouillonblokje doorheen verkruimelen.
  17. Ondertussen kook je de aardappels in 20 minuten en de in 15 minuten gaar.
  18. En smakelijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti met lamsvlees, aardappels en kouseband